X

Nyheder

FALSKE OPKALD

Falske support-opkald fra Microsoft stiger

DKCERT modtager et stigende antal henvendelser om falske support-opkald, der hævdes at komme fra Microsoft. Svindlerne sælger værdiløs software eller prøver at inficere ofrenes pc'er.

Lås på blåt tastatur
Af Vivian Bille Rasmussen 05/05-2014

De seneste uger har DKCERT registreret stadig flere henvendelser fra danskere, der bliver ringet op af nogen, der præsenterer sig som fx Windows support.

Personen, der taler engelsk, ofte med accent, oplyser, at modtageren af opkaldet har en pc, som de har registreret sikkerhedsproblemer med. Han opfordrer offeret til at gå ind på pc'en og udføre nogle kommandoer.

Kommandoerne narrer offeret til at tro, at der er noget galt med pc'en. Herefter prøver svindleren gerne at lokke offeret til at åbne for fjernadgang eller installere skadelig software på pc'en.

Nogle svindlere forsøger at sælge en garantiordning til offeret uden at installere software.

Svindlen har været kendt i flere år. I oktober 2012 anlagde USA's Federal Trade Commission (FTC), der tager sig af sager om konkurrencemisbrug og unfair forretningsmetoder, sag mod seks operatører af den slags tjenester.

Der blev indgået forlig med to af dem i maj 2013. Men svindlen fortsætter både internationalt og i Danmark. Svindeltypen har været kendt siden i hvert faldt 2008.

Anbefaling
Hvis du modtager et uopfordret opkald på engelsk med besked om sikkerhedsproblemer på din pc, kan du roligt lægge røret på.

Kilde: DK-CERT.dk

Emneord i denne artikel