X

Nyheder

SIKKERHEDSKOPIERING

Hver anden dansker risikerer at miste data

Over halvdelen af danskerne tager ikke en sikkerhedskopi af data på deres pc'er og smartphones. Dermed risikerer de at miste deres familiebilleder, e-mails og adressebøger, hvis udstyret bliver stjålet eller går i stykker.

Health check stetoskop
Af Vivian Bille Rasmussen 27/03-2014

Det fremgår af DKCERT Trendrapport 2014, som netop er udsendt. I samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen har DKCERT fået Danmarks Statistik til at undersøge befolkningens viden om it-sikkerhed.

Kun 38 procent af danskerne tager sikkerhedskopi af pc'ens data. Endnu værre står det til med de data, der ligger på smartphones og tablet-computere. Her er det kun 29 procent, der sikrer deres data med en kopi.

Generelt er de yngre brugere bedst til at tage sikkerhedskopi. Især ved smartphones og tablets er der en slående forskel på yngre og ældre borgere: 35 procent af danskerne under 30 år sørger for en sikkerhedskopi, mens andelen er under 15 procent for dem over 65.

"Undersøgelsen dokumenterer, at danskerne skal blive bedre til at sikre deres data. Efterhånden som en stadig større del af vores liv er digital, er det afgørende at beskytte data," siger Shehzad Ahmad, chef for DKCERT.

Sikkerhedsproblemer vokser
Ud over den statistiske undersøgelse indeholder DKCERT Trendrapport 2014 også nøgletal for DKCERTs aktiviteter i 2013. De viser en stigning på 20 procent i mængden af sikkerhedshændelser, som DKCERT behandlede. En sikkerhedshændelse kan for eksempel være en virusinfektion, et hackerangreb eller et it-system, der bliver sat ud af drift.

Statistikken viser en stigning i mængden af danske web-servere, der bliver misbrugt til svindel eller spredning af skadelige programmer.

"Mængden af sikkerhedshændelser på danske web-servere steg 78 procent fra 2012 til 2013. Det viser, at der er brug for at øge sikkerheden på de danske websteder. Som administrator af et websted risikerer man ikke kun at miste sine data, man kan også være med til at inficere andres computere, hvis man ikke har styr på sikkerheden," siger Shehzad Ahmad.

Du kan hente DKCERT Trendrapport 2014 gratis på hosstående link.

Kilde: DK-CERT.dk

Emneord i denne artikel