X

Nyheder

PHISHING

Nye tilfælde af netbank-angreb

It-kriminelle går efter skandinaviske netbanker. Sørg for at din maskine er opdateret.

Phishing
Af Stina Christiansen 02/05-2012

Hele Skandinavien er ramt af dette angreb, hvor bagmændene går efter alle netbanker. Så det kan ramme alle, uanset hvilken netbank, man har. Det kan lade sig gøre, når brugeren pc er inficeret med skadelig kode. Og den skadelig kode kan komme ind på maskinen, når denne ikke er opdateret.

Angrebet gennemføres i lighed med dem, der blev observeret i februar i år. Læs mere i artiklen Tjek om du har netbank-virussen

Malwaren dukker op som et ekstra popup-vindue, når du logger ind på din netbank. Popup-vinduet har til formål at franarre offeret sine log ind-oplysninger. Det er flere gange set, at popup-vinduet har haft et logo fra en anden bank end den, som kunden har forsøgt at logge ind på.

Jyske Bank skriver på sin hjemmeside:
'En farlig virus er i omløb, som kan hacke kunders pc og derigennem opsamler brugerID, kodeord og nøgler.
Et faresignal kan blandt andet vise sig ved, at der i login-boksen på forsiden af netbanken står et andet pengeinstitutnavn end Jyske Bank. Pengeinstitutnavnet står oven over feltet hvor brugerID skal indtastes.'

CSIS har opdateret deres gratis BankTexeasy detektionsværktøj, som kan hentes på deres hjemmeside, så du kan tjekke, om du er inficeret.

Manglende opdateringer årsag til angreb

Den mest hyppige årsag til, at man bliver inficeret med skadelig kode på internettet er via "drive-by" angreb. De praktiseres blandt andet ved at indlejre uønsket indhold på legitime og fjendtlige websider.

Malwaren spreder sig gennem usikre hjemmesider. Det kan være hjemmesider med en for gammel version af Wordpress eller med bannerreklamer, hvorigennem de it-kriminelle kan få held med at inficere hjemmesiden med skadelig kode.

Formålet er at tvangsfodre ikke opdaterede systemer med virus/malware. De fleste angreb er rettet mod ganske få, men også meget populære tredjepartsprogrammer.

Sørg derfor for at holde din pc opdateret hele tiden. Hold øje med opdateringerne her på sitet - for eksempel ved at tilmelde dig vores sikkerhedsnyhedsbrev. Brug også vores gratis værktøjer, som tjekker hele din pc igennem og tjekker, om der er programmer, der skal opdateres.

Kilde: CSIS Security Group & Version2.dk

Emneord i denne artikel