X

Nyheder

FUP-OPKALD

TDC advarer mod fup-opkald

En række danskere har modtaget fup-opkald fra udenlandske numre. Lad være med at ringe tilbage.

Kvinde med iPhone 4
Af Stina Christiansen 05/11-2012

Fupopkald fra udenlandske numre er efterhånden blevet et velkendt trick fra udenlandske svindlere, som i nogle perioder taget meget kraftigt til.
Svindlen foregår ved, at der ringes op meget kort og lægges på, inden du når at registrere opkaldet. Men det ser ud som om, at du har et ubesvaret opkald. Ringer du tilbage, bliver du forbundet til en telefonsvarer i udlandet, og kommer til at betale en meget høj minutpris.

3 gode råd

TDC har tre gode råd til kunder, der får opkald fra numre, de ikke har i deres telefonbog:

  1. Tjek om det er et nummer, du kender
  2. Tjek antallet af cifre. Starter nummeret med '+45', skal der efterfølgende være otte cifre; hverken flere eller færre. Der må ikke indgå parenteser eller andre tegn i nummeret.
  3. Er du det mindste i tvivl, så lad være med at ringe tilbage.

Wangiri-fup

Disse opkald kaldes Wangiri-fup. Svindlen stammer fra Japan, og navnet betyder direkte oversat; et ring og afbryd.
Det foregår ved, at svindlere sætter en maskine til at ringe op fra hele nummerserier ad gangen. Disse mange numre, der for modtageren er kraftigt overtakserede, står så og foretager opkald til hele nummerserier i eksempelvis Danmark. Opkaldet er sat til at vare ganske få sekunder, så modtageren ikke når at svare, men i stedet bliver præsenteret for en stor regning, når han/hun ringer tilbage. 

TDC vil gerne have så mange af disse opkaldsnumre som muligt, så vi kan lukke ned for opkald til de nummerserier, der ringes fra. Vi vil derfor opfordre de kunder, der er udsat for fupopkaldene at melde disse numre til TDC, så vi kan bremse opkaldene. Meld et mistænkeligt nummer

Mobilsiden.dk har også samlet 5 gode råd til hvordan du kan undgå disse opkald.