X

Nyheder

GODE RÅD

Tips: Sikker shopping

6 gode tip som måske kan redde dig fra at blive offer for kriminelle i den søde juletid.

Køb over nettet
Af Stina Christiansen 23/11-2011

Flere og flere af os handler på nettet, og mange er også begyndt at bruge mobilen til at shoppe med. Derfor er det mere vigtigt end nogensinde før at du træffer dine forholdsregler mod identitetstyveri, nu hvor julegaverne snart skal i hus.
PrivacyGuard, et amerikansk firma som arbejder med online sikkerhed, har en række tips til at hjælpe brugerne med at beskytte sig, og undgå risikabel adfærd, der kan føre til ID-tyveri.

'Forbrugerne kender allerede de grundlæggende trin for at forebygge id-tyveri, men med juleshoppingen forude, og den mere udbredte brug af mobile enheder, kan det være nemt for folk at blive distraheret og lokket ud i farlige situationer,' siger Christine El Eris, direktør hos PrivacyGuard.
'Shopper man på usikre netværk, ukendte hjemmesider og lader man være at tjekke sine kontoudtog - så har man en adfærd, som kan være farlig som forbruger.'

Forebyggende tips

Pas på offentlige WiFi - Selv om det kan være sjovt at shoppe via din iPad app på din yndlingsrestaurant eller café, er det ikke nødvendigvis sikkert. Tænk over din netværks-sikkerhed, før du taster kreditkortoplysningerne ind.

Dæk dit hævekort - Tyve kan se din PIN-kode, enten via såkaldt skulder-surfing (stående bag dig og kigge dig over skulderen) eller mere teknologisk avancerede metoder, så som små videokameraer fastgjort til en fysisk hæveautomat. Sørg for at dække din PIN-kode, når du indtaster det på en pengeautomat.

Dobbelttjek din indbakke - Mange mail-svindelnumre er blevet meldt til politiet, selvom mailsene så helt legitime ud, men var designet til at stjæle personlige oplysninger. Når du er i tvivl om ægtheden af en mail, skal du ikke svare på den. De fleste forhandlere vil ikke bede om personlige oplysninger i en mail.

Tjek hvor du handler online - Den bedste pris på dine nye sko kan koste dig din identitet. HængelåsKontroller altid for hængelås-ikonet på hjemmesidens browser statusbar. Den betyder, at det er et sikkert websted, hvor det er sikkert at handle.
Hvis du aldrig har hørt om en bestemt hjemmeside før, du kontrollere, at det har sikkerhedsforanstaltninger på plads, og at det ikke er en falsk hjemmeside er oprettet af identitetstyve.

Beskyt computeren før du handler online - Sørg for, at sikkerhedsopdatere, og at din antivirus-software opdateres regelmæssigt. Beskyt din pc med en sikkerhedspakke. Læs mere under Værktøjer til din pc

Stærke adgangskoder - Brug stærke adgangskoder med mindst otte tegn, herunder en kombination af bogstaver, tal og symboler, der er nemt for dig at huske, men svært for en kriminel at kaste sig over.

Emneord i denne artikel