X

Nyheder

KAMPAGNE

TDC gør din pc sikker

I denne uge sætter TDC og resten af Danmark fokus på sikkerheden.

logoer TDC Group, Microsoft, DK-CERT
Af Stina Christiansen 12/10-2010

Hele 93 procent af alle pc’ere i Danmark har mindst én sårbarhed – ofte i form af programmer, der ikke er tilstrækkeligt opdaterede.

Sårbarheder gør den enkelte pc let modtagelig for for eksempel virus, uønskede programmer eller hacking af computeren med kriminelle hensigter.

Derfor har TDC gjort det muligt at tjekke sin pc for sårbarheder ved hjælp af kun ganske få klik.

I samarbejde med Finansrådet, Microsoft og it-informationstjenesten DK-Cert har TDC lanceret hjemmesiden, www.opdaterdinpc.dk. Her kan alle ganske gratis få hjælp til at holde sin pc fri for sårbarheder som for eksempel uønskede programmer, spyware og vira.

Værktøjskasse til it-sikkerhed

På www.opdaterdinpc.dk findes blandt andet et simpel og let overskueligt leksikon med overskuelige forklaringer på tekniske fagudtryk samt en slags værktøjskasse med blandt andet:

  • Værktøj til at jekke om ens programmer er opdaterede.
  • Online virusscanning
  • Links til en række anti-virusprogrammer
  • Spamfiltre

23 pct. af danske pc’ere er kritisk sårbare

TDC’s formål med www.opdaterdinpc.dk er, at give danskerne et overblik over de væsentligste elementer, der skal være på plads, hvis man vil have en sikker pc.

  - Alt for få danskere er opmærksomme på, hvor sårbar deres pc i virkeligheden er. Det vil vi som Danmarks største internetudbyder selvfølgelig gerne gøre noget ved, og det er det vi gør med det her tiltag,' fortæller sikkerhedschef i TDC, Lars Højberg.

I gennemsnit har hver eneste computer i Danmark 4,79 sårbarheder. Samtidig har 23 pct. af alle computere i Danmark en såkaldt kritisk sårbarhed.

Lanceringen af www.opdaterdinpc.dk sker i forbindelse med Videnskabsministeriets årlige netsikker nu! kampagne, der kører i denne uge.

Yderligere oplysninger:
www.opdaterdinpc.dk
www.netsikker.nu

Emneord i denne artikel