X

Nyheder

KODEORD

5 tips til at passe på dit password

Pas lige så godt på dit password, som de informationer, de beskytter.

Phishing login og password
Af Stina Christiansen 20/09-2010

Det er vigtigt, at du bruger gode, stærke passwords, når du logger på din pc og hvilket som helst site, når du giver dit kreditkort-nummer og anden personlig og finansiel information fra dig. Du skal også tænke på sikkerheden på sociale netværks-sider, for de it-kriminelle vil gøre meget for at få adgang til din profil.

Find på et godt og stærkt password. Brug Microsofts Password Checker til at sikre dig, at du har fundet et godt, der ikke er nemt at bryde.

Vi videregiver her fem gode råd om dit password fra Microsoft.

1. Giv aldrig dit password fra dig i en mail eller i et svar på en mail

  • Phishing svindelnumre bruger falske mails til at narre dig til at afsløre dine brugernavne og passwords, så de kan overtage din identitet på disse sites. Læs mere om phishing

2. Pas på dit password på offentlige computere

  • Sidder du ved en pc på biblioteket, internetcafeer, lufthavne og så videre, skal du virkelig overveje, om du vil indtaste dit password. It-kriminelle kan købe værktøjer, der registrerer dine tastetryk og dermed samle alle oplysningerne, der er givet på disse maskiner.
  • Hvis du ofte har brug for at tjekke din mail fra en offentlig pc, kan du overveje at bruge mailtjenester, som kan give dig en engangs-kode.

3. Afslør ikke dit passwords til andre

  • Hold dit password hemmeligt - selv for dine bedste venner og familie - især børn. Det er ikke til at vide, hvem der kan finde på at give dem videre til andre mindre troværdige personer.

4. Gem dine små lapper et godt sted

  • Lad være med at gemme et dokument med dine passwords på din computer. Hvis kriminelle får adgang til din pc, så er det der, de vil kigge allerførst. Det betyder selvfølgelig heller ikke, at du skal skrive dem ned på en gul seddel og sætte den på din computer.
  • Gem din liste af passwords på et sikkert sted. Brug eventuelt et program, der gemmer dem på en sikker måde.

5. Brug mere end et password

  • Brug forskellige passwords til de forskellige hjemmesider og tjenester, du har adgang til. Bruger du det samme, og nogen opsnapper det, så vil de få adgang til alle dine informationer på én gang.

Et andet godt råd er at huske at logge ud, hvis du bruger eksempelvis Facebook, netbank eller din TDC Mail fra en offentlig computer.

Emneord i denne artikel